Συγκρότημα Πνευστών “Νικόλαος Μάντζαρος”

Συγκρότημα Πνευστών “Νικόλαος Μάντζαρος”

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ

ΤΙΤΛΟΣ:

Συγκρότημα Πνευστών “Νικόλαος Μάντζαρος”

Αναγν. Κωδικοσ:

aga_tape_T148

Ημερομηνία:

1992

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:

62’42”

ΤΟΠΟΣ:

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ:

Διάφοροι

ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Συγκρότημα Πνευστών “Νικόλαος Μάντζαρος”

ΓΛΩΣΣΑ:

Ελληνικά

ΑΔΕΙΑ:

cc

ΤΥΠΟΣ ΠΡΩΤΟΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ:

ΤΑΡΕ

ΘΕΣΗ ΠΡΩΤΟΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ:

Εργαστήριο ΘΕΚΙΜΣ

ΤΥΠΟΣ:

Εκδήλωση

περιγραφη

Συναυλία που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 1992 στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Κρήτης στα Περιβόλια Ρεθύμνου από το συγκρότημα μουσικής δωματίου «Νικόλαος Μάντζαρος» μετά από πρόσκληση από το Γιώργο Αμαργιανάκη. Το πρόγραμμα της συναυλίας διαμορφώθηκε μετά από συζήτηση με τους διοργανωτές. Το συγκρότημα «Νικόλαος Μάντζαρος» ιδρύθηκε το 1979 από επίλεκτους μουσικούς πνευστών οργάνων και την περίοδο εκείνη ήταν το μοναδικό συγκρότημα πνευστών και το παλιότερο σύνολο Μουσικής Δωματίου στην Ελλάδα. Έχοντας να επιδείξει πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα και συνεργασίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σκοπός του συνόλου ήταν η προώθηση της ελληνικής μουσικής δημιουργίας με έργα σύγχρονα ή του παρελθόντος, τα οποία επανέρχονταν στην επιφάνεια μέσω των προσπαθειών των μελών του συγκροτήματος ή άλλων μουσικολόγων (πηγή: πρόγραμμα συναυλίας και δισκογραφία).

Μέρος του ελληνικού ρεπερτορίου τους αποτελείται από μεταγραφές έργων Ελλήνων συνθετών που αρχικά είχαν γραφτεί για άλλο σύνολο, αλλά κι από κομμάτια που γράφτηκαν για το σύνολο αυτό (πηγή: δισκογραφία του συνόλου και συζητήσεις Ν. Κοκολάκη με Βαγγέλη Σκούρα 28-5-2023 και 11-6-2023).

Στη συναυλία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης συμμετείχαν τα μέλη του συγκροτήματος: Παναγιώτης Δράκος (φλάουτο), Χρήστος Αργυρόπουλος (όμποε), Γιάννης Κούφαλης (κλαρινέτο), Ηλίας Κολοβός (κλαρινέτο), Σπύρος Καζιάνης (φαγκότο), Κώστας Σαμοΐλης (φαγκότο), Βαγγέλης Σκούρας (κόρνο), Πέτρος Μιχαήλ (κόρνο), Σωκράτης Άνθης (τρομπέτα) και σε έκτακτη συμμετοχή ο Σπύρος Καίσαρης (κόρνο).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ

(κάντε κλικ για κάθε αρχείο αναλυτικά)

Μετάβαση στο περιεχόμενο