Σύνοδος Πρυτάνεων υπό την προεδρία του Γ. Γραμματικάκη παρουσία του τότε Υπουργού Παιδείας Γ. Παπανδρέου

Πρυτάνεις και εκπρόσωποι πολιτικών θεσμών

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ

ΤΙΤΛΟΣ:

Σύνοδος Πρυτάνεων υπό την προεδρία του Γ. Γραμματικάκη παρουσία του τότε Υπουργού Παιδείας Γ. Παπανδρέου

Αναγν. Κωδικοσ:

aga_dat_106

Ημερομηνία:

1994;

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:

123’00”

ΤΟΠΟΣ:

Πανεπιστήμιο Κρήτης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ:

Πρυτάνεις και εκπρόσωποι πολιτικών θεσμών

ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Πρυτάνεις και εκπρόσωποι πολιτικών θεσμών

ΓΛΩΣΣΑ:

Ελληνικά

ΑΔΕΙΑ:

cc

ΤΥΠΟΣ ΠΡΩΤΟΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ:

DAT

ΘΕΣΗ ΠΡΩΤΟΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ:

ΘΕΚΙΜΣ/ΠΚ

ΤΥΠΟΣ:

Εκδήλωση

περιγραφη

Ετερόκλητα υλικά, αρχικά αφήγηση του μύθου της Σταχτοπούτας, στη συνέχεια όμως ηχογραφημένα πρακτικά από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων αφού περιέχεται και ομιλία του τότε υπουργού Παιδείας (1994-1996 και 1988-89) Γιώργου Παπανδρέου. Η ηχογράφηση δείχνει να προέρχεται από την δεύτερη θητεία του Γιώργου Παπανδρέου στο Υπουργείο. Η Σύνοδος των Πρυτάνεων, που έλαβε χώρα στο Ρέθυμνο, συζήτησε σχετικά με τα μεταπτυχιακά προγράμματα, την εισαγωγή στα πανεπιστήμια, και οικονομικά θέματα των πανεπιστημίων υπό την προεδρία του Γ. Γραμματικάκη με την παρουσία του τότε υπουργού παιδείας στην αρχή της θητείας του κ. Γ. Παπανδρέου και των συμβούλων του. Με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Κρήτης και του κ. Γραμματικάκη η τακτική σύνοδος αυτή συνδυάστηκε με τη συνάντηση με τα ερευνητικά κέντρα της χώρας με την παρουσία του υπουργού βιομηχανίας Κώστα Σημίτη και του γενικού γραμματέα έρευνας και τεχνολογίας κ. Χριστοδουλάκη, με την πρόθεση μια τέτοια συνάντηση να καθιερωθεί και να γίνεται ετησίως. Ο ακριβής χρόνος που έγιναν οι συζητήσεις δεν είναι σαφής, όμως κατά πάσα πιθανότητα είναι το 1994: Η πρυτανεία του κ. Γραμματικάκη ήταν μεταξύ των ετών 1990 – 1996 και στις ομιλίες αναφέρει ότι ήδη είναι πρύτανης για 5 χρόνια.  Ο κ. Παπανδρέου ήταν υπουργός Παιδείας μεταξύ από τον Ιούλιο του 1994 μέχρι το Σεπττέμβρη του 1996, ενώ οι θητείες των υπόλοιπων πρυτάνεων/αντιπρυτάνεων συμπίπτουν με τις περιόδους αυτές. Η θητεία του κ. Αλαχιώτη ήταν μέχρι το 1994.

https://bibliography.gr/authors/stamaths-n-alaxiwths  Μεταξύ των ομιλητών των ηχογραφήσεων συμπεριλαμβάνονται οι παρακάτω:

Γιώργος Γραμματικάκης – παν. Κρήτης, Γιάννης Πανούσης – παν. Θράκης, Γιάννης Φίλης – πολυτεχνείο Κρήτης, Χριστίνα Σπυράκη (αντιπρύτανης) – παν. Κρήτης,  Σταμάτης Αλαχιώτης – παν. Πατρών, κ. Γλάρος – παν. Ιωαννίνων, κ. Μάντης – παν. Θεσσαλονίκης, κ. Κώνστας – παν. Μακεδονίας, Γιώργος Παπανδρέου – υπουργός Παιδείας, Κώστας Σημίτης – υπουργός βιομηχανίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ

(κάντε κλικ για κάθε αρχείο αναλυτικά)

Μετάβαση στο περιεχόμενο