Βίος και πολιτεία της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης: συνέντευξη με το Νίκο Παπακωνσταντίνου (καθηγητής κλασικής κιθάρας στο Ολυμπιακό Ωδείο Ηρακλείου) και δύο μαθητές του, οι Κώστας Σαρρής (16) και Παναγιώτης Κατσιμάνης (19)

Ν. Παπακωνσταντίνου, Κ. Σαρρής, Π. Κατσιμάνης

ΣΤΟΙΧΕΙα τεκμηριου

ΤΙΤΛΟΣ:

Βίος και πολιτεία της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης: συνέντευξη με το Νίκο Παπακωνσταντίνου (καθηγητής κλασικής κιθάρας στο Ολυμπιακό Ωδείο Ηρακλείου) και δύο μαθητές του, οι Κώστας Σαρρής (16) και Παναγιώτης Κατσιμάνης (19)

Αναγν. Κωδικοσ:

aga_tape_T081_10

Ημερομηνία:

3 Ιουνίου 1986

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:

15’25”

ΤΟΠΟΣ:

Στούντιο ηχογραφήσεων Πανεπιστημίου Κρήτης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ:

ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Ν. Παπακωνσταντίνου, Κ. Σαρρής, Π. Κατσιμάνης

ΓΛΩΣΣΑ:

Ελληνικά

ΑΔΕΙΑ:

cc

ΤΥΠΟΣ ΠΡΩΤΟΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ:

ΤΑΡΕ

ΘΕΣΗ ΠΡΩΤΟΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ:

Εργαστήριο ΘΕΚΙΜΣ

ΤΥΠΟΣ:

Ηχογράφηση

Σχόλια Συνέντευξη με Νίκο Παπακωνσταντίνου

Απομαγνητοφώνηση Παπαζαχαριάκης: «Στην προηγούμενη εκπομπή Βίος και Πολιτεία της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ο έφορος της Βιβλιοθήκης κ. Νίκος Γιανναδάκης, είχε αναφερθεί στους σκοπούς και στην ανάγκη της παρουσίας της εκπομπής αυτής στο ραδιόφωνο του Ηρακλείου. Τότε ανάμεσα στα άλλα είχε τονίσει ότι θα προσπαθήσει αυτή η εκπομπή να βγαίνει όσο το δυνατόν πιο συχνά στον αέρα, δίνοντας τη δυνατότητα σε νέους καλλιτέχνες όλων των τομέων της τέχνης να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, που αν και καθαρά επαγγελματική, αντιμετωπίζονται ως ερασιτέχνες. Εδώ θα ήθελα να διευκρινίσω, ότι η πόρτα της εκπομπής αυτής είναι ανοικτή για κάθε νέο καλλιτέχνη που θέλει να παρουσιάσει τη δουλειά του σε ένα ευρύτερο κοινό. Και να ‘μαστε λοιπόν εδώ πάλι στο στούντιο του Πανεπιστημίου στο Ρέθυμνο, με μια πολύ όμορφη καλλιτεχνική παρέα κοντά μας. Να τους παρουσιάσουμε έναν έναν. Κοντά μας λοιπόν βρίσκονται, ο Νίκος Παπακωνσταντίνου, καθηγητής κλασικής κιθάρας στο Ολυμπιακό Ωδείο Ηρακλείου, και δύο από τους μαθητές του, ο Κώστας Σαρρής κι ο Παναγιώτης Κατσιμάνης. Μαζί μας επίσης βρίσκονται ο κ. Γιώργος Αμαργιανάκης, καθηγητής μουσικολογίας στο Πανεπιστήμιο του Ρεθύμνου, και ο τεχνικός υπεύθυνος του στούντιο Βαγγέλης Γεραρχάκης. Επ’ ευκαιρία θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά για τη συμπαράσταση και τη βοήθεια που μας προσφέρουν. Πριν αρχίσω την παρουσίαση των σημερινών καλεσμένων θα ήθελα να επισημάνω ότι σήμερα δε βρίσκεται για προσωπικούς λόγους στο στούντιο εδώ μαζί μας ο εμπνευστής και βασικότερος συντελεστής της εκπομπής αυτής ο κ. Νίκος Γιανναδάκης. […] ο Νίκος Παπακωνσταντίνου είναι διπλωματούχος καθηγητής κλασικής κιθάρας. Γεννήθηκε στη Δράμα και τελείωσε τις σπουδές της κιθάρας στην Αθήνα. Μετά από μια περίοδο δημιουργικής εργασίας στην πρωτεύουσα, ήρθε στο Ηράκλειο όπου εδώ και έξι χρόνια συνεχίζει την εργασία του αυτή με μεγάλη επιτυχία. Έχει δώσει διάφορα ρεσιτάλς ατομικά αλλά και με τους μαθητές του δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό του Ηρακλείου να αναγνωρίσει τη μέχρι τώρα προσφορά του. Επειδή ο κ. Παπακωνσταντίνου υπήρξε και προσωπικός μου δάσκαλος, θεωρώ τιμή μου να τον έχω σήμερα εδώ μαζί μου  […] Ν. Παπακωνσταντίνου: «Κατ’ αρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους παράγοντες που συνετέλεσαν να βρεθούμε σήμερα εδώ […] οι εντυπώσεις μου είναι ότι υπάρχει πραγματικά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον […] νομίζω λίγες επαρχιακές πόλεις παρουσιάζουν αυτή την κίνηση που παρουσιάζει το Ηράκλειο. Σαφώς σε αυτό συντελεί και ο Δήμος και ο κόσμος που προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί για τα παιδιά του, και οι συνάδελφοι καθηγητές που κι αυτοί όσο μπορούν πασχίζουν για κάτι καλύτερο. […] Πρέπει πάνω απ’ όλα να συνεργαστούμε, είναι κάτι που δε μπορώ να πω ότι υπάρχει σε ζηλευτό βαθμό. Η συνεργασία είναι αυτή που πρέπει να επιδιώξουμε όλοι μας […] […] οι δύο μαθητές ο Κώστας Σαρρής είναι ο Βενιαμήν (δευτέρα γυμνασίου) ετοιμάζεται να μπει στην ανωτέρα φέτος ο Παναγιώτης ο Κατσιμάνης (είναι 19 – 20 χρονών)».

Μετάβαση στο περιεχόμενο